Frequently asked questions!

Her vil du finne svar på de fleste spørsmål som elever stiller omkring bridgekursene.

Nr. Spørsmål Svar
1
Må man ha med seg makker?

Nei, det må man ikke. De aller fleste kommer faktisk helt alene, og finner seg en eller annen hyggelig person å spille med på stedet.

2
Er det faste plasser?

Nei, det er det ikke. Likevel vil de som "kommer sammen" kunne sitte sammen med hverandre om de ønsker det.

Selv om du har sittet sammen med noen første gang, kan du godt skifte bord og makker neste gang, og slik kan du holde på til du finner en eller flere som du trives godt sammen med!

3
Trenger jeg å spørre noen for å sitte et sted? Nei, egentlig ikke, men det er vanlig høflighet å spørre likevel. Det kan jo tenkes at den som sitter ved bordet venter på makkeren sin eller på de som han/hun trives med å spille sammen med.
4
Hva slags system blir det undervist etter? Vi bekjenner oss til et naturlig meldesystem, der det at du melder en farge stort sett betyr at du har noe i den fargen. Vi velger å kalle dette moderne Acol, som er en avart av Goren og/eller Culbertson.
5
Jeg har spilt Vienna tidligere. Kan det være et problem? Både ja og nei. Vienna er et eldgammelt system som svært få spiller i våre dager. Men bortsett fra poengregningen og åpningsmeldingene 1 kløver og 1 NT (grand), er det mye likt i selve oppbygningen av systemene. Det dreier seg altså om en slags justering for ditt vedkommende hvis du kan Vienna fra før.
6
Jeg har vært borti bridge før. Er det riktig for meg å gå begynnerkurs da?

Det kommer helt an på hvor systematisk du har lært det du kan. Begynnerkurset starter helt på begynnelsen, fører deg inn i en logisk tankerekke og lærer deg logikken bak meldingene.

Hvis dine kunnskaper om meldinger, utspill, spill og motspill er hullete og/eller mer eller mindre usystematiske, vil det være svært lurt av deg å gå begynnerkurs.

Det finnes forøvrig også en annen mulighet. Hvis du føler at begynnerkurset er for elementært for deg, kan du melde deg til Litt Øvet 1 og kjøpe begynnerheftet som du kan studere ved siden av ditt Litt Øvet-studium (heftene våre egner seg svært godt til selv-studium!). Da vil du også på denne måten tilegne deg de kunnskaper som er nødvendige for å kunne følge Litt Øvet 1.

7
Jeg har aldri spilt kort før. Passer et slikt kurs for meg da?

Javisst! Jo mindre du kan, jo større er sannsynligheten for at du ikke er påvirket av tidligere vranglære.

Begynnerkurset tar deg i hånden og leder deg forsiktig gjennom alt du trenger å vite uten å ha noen forhåndskunnskaper i det hele tatt.

8
Hva koster et slikt kurs?

Vår vanlige pris er 1500,- for 6 uker. Samme pris for sommerkurs og for Weekend-kurs.

Lørdagsseeminaret koster kr. 400,- pr. deltager, mens Miniseminarene hver tirsdag er gratis.

Juniorer under 25 år (og stidenter under 30 år) blir subsidiert av NBF Oslo, og får 50 % rabatt.

9
Hvordan skal jeg betale for kurset?

Vi vil sette pris på om du kan betale for kurset på den første kurskvelden helst kontant (vi har dessverre ingen muligheter for å ta imot kredittkort),VIPPS nr. 82599 eller på bankkonto 1602.45.90414 senest innen andre kurskveld på en ferdigtrykt bankgiro, som du vil kunne få første kurskveld.

10
Hva er inkludert i prisen?

Kursavgiften inkluderer all undervisning, kursheftet og alt kursmateriell.

11
Hvordan kan jeg melde meg på?

Påmelding kan du gjøre direkte gjennom å trykke på påmeldingsknappen til høyre i headingen .

Husk å svare i alle feltene der du har opplysninger å gi.

Skal du melde på flere personer, må du melde på en og en.

Husk å angi mobilnummer og Email-adresse dersom du har en slik! Påmelding kan også gjøres pr. E-mail til tommy@sandsmark.org eller telefonisk til 92 44 30 50.

12
Må jeg komme alle gangene?

Nei, det er ingen tvang. Likevel vil det være en fordel for deg om du kommer så ofte du bare kan.

Kursheftet er for øvrig meget godt egnet til selvstudium, så hvis det er en dag du absolutt ikke kan komme, så bør du før neste gang ha lest det gjennom stoffet som ble gjennomgått forrige gang.

13

Hvordan vet jeg hvilket kurs som passer for nettopp meg?

Du kan bruke knappene over til å gå inn på innholdet i hvert enkelt kurs, og skulle du fremdeles være usikker, kan du ta kontakt med Bridgeskolen, så vil vi hjelpe deg til å ta et riktig valg.

Begynnerkurs er for de som ikke kan noe fra før, eller som bare har litt peiling.

Litt Øvet bygger på begynnerkurs, og er for deg som har noen kunnskaper som ikke ennå er satt i system. Kurset tar utgangspunkt i det du burde ha lært på de to første modulene, og går litt videre derifra. Dette kurset er basert på emner.

Viderekomne er nyanseringskurs for dem som kan endel, men som føler de står i stampe, og lærer deg å nyansere det du gjør i praktisk bridge. Også dette kurset er basert på emner.

Lørdagsseminaret er bridgeseminar som tar for seg spesialemner innen bridgen, noe som vil gi deg mye større glede av din hobby.

14
Når jeg først har meldt meg på til ett kurs, må jeg da gå alle gangene på samme dag på samme kurs?

Nei, det står deg helt fritt å skifte mellom kursdagene innenfor samme kursmodul dersom du ønsker dette. Du trenger faktisk ikke engang å melde fra til noen at du gjør det.

Det kan imidlertid være lurt å undersøke på forhånd hvilke kurs som aktuelt sett er blitt startet, for det er ikke alle forhåndspubliserte kurs som får nok deltagere til at det er økonomisk forsvarlig å sette dem i gang.

Dessuten står det deg helt fritt å gå over til en annen kursmodul hvis du føler dette er riktig for deg. Dette kan du gjøre når som helst i kurstiden. Du bør imidlertid informere Bridgeskolen om at du kommer til å skifte kursmodul.

15
Hva skjer med meg etter at kurset er ferdig?

Når kurset er ferdig, kan du faktisk spille med i en bridgeturnering. Da har vi en egen klubb for uerfarne bridgespillere, Bridgesenteret BK, der erfarne bridgelærere gradvis vil sette deg inn i turneringsbridgens mysterier.

Deretter vil du kunne spille for medlemspris i Bridgesenteret Bridgeklubb (for tiden er dette kr. 120,- pr. sesjon). I tillegg må du være medlem av NBF og kretsen og Bridgesenteret BK. Dette koster normalt kr. 220 + 200 + 200 = 620,- pr år, men de som nylig har gått kurs, og som ikke tidligere har vært medlemmer av NBF, får alle tre medlemskap for kun kr. 100,- i de to første årene!

Vi har egne spilledager for alle som har gått kurs, og disse vil det bli informert om i løpet av kurset. I øyeblikket er dette hver tirsdag kl. 18.00 - 21.00 i NBF Oslos lokaler i Lørenveien 68. Sluttiden er avhengig av hvor lenge de nye ønsker å spille.

I tillegg får alle medlemmene av denne klubben anledning til å delta ukentlig på et GRATIS MINISEMINAR som går samme sted fra kl. 17.00 - 17.45. Her blir det tatt opp aktuelle amner som det er lurt å kunne noe om.

Senere i semesterer eller i neste semester kan du melde deg på til ett av de andre kursene, og bygge stein på stein, slik at du etter hvert vil bli flinkere og flinkere.

16
Hvor lurt er det å fortsette å komme og praktisere bridgen jeg har lært?

Det er nærmest brålurt! Det er i hvertfall veldig dumt å bli borte etter endt kurs, for da vil du fort glemme alt du har lært, og da har du nærmest kastet bort det du har betalt i kursavgift.

Men hvis du fortsetter å komme, vil du oppleve at bridgen er en utviklende og hyggelig idrett (hjernesport), at du vil oppleve fremgang og få svært mange gleder og svært mange nye venner i et meget positivt miljø.

Bridge er en billig hobby. Det koster faktisk langt mindre enn en kinobillett å spille en hel kveld.

Bridge er et lett spill å lære seg, men et uhyre krevende spill å mestre totalt. Det er de færreste som greier å bli nærmest feilfrie i bridge, og denne hobbyen setter så store krav til deg at det nærmest all hjerneaktivitet blir gjenstand for en ganske stor utvikling: konsentrasjon, logikk, psykologi, hukommelse, regneferdighet, planlegging, tålmodighet og ikke minst sosiale ferdigheter.

Nettopp fordi bridgen er så utviklende, burde dette ha vært et obligatorisk skolefag ved alle skoleslag!

17
Hvordan kommer jeg i kontakt med Bridgeskolen?

Det er en infolenke øverst til høyre på disse nettsidene. Der kan du bruke spørsmålsfeltet til å få kontakt. Husk bare å oppgi mailadressen eller mobilnummeret ditt, slik at vi kan nå deg etterpå.

Det er også relativt lett å sende en mail til


tommy@sandsmark.org

Dessuten kan du ringe

92 44 30 50.